Борисов: Длъжен съм да пазя добрите отношения с Русия (ОБНОВЕНА)

Дадохме 2.5 млрд лв. на данъкоплатците заради едно синьо и едно червено правителства, каза премиерът в оставка

Борисов: Длъжен съм да пазя добрите отношения с Русия (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Бойко Борисов, премиер в оставка пред "Панорама", БНТ


За платените от кабинета проекти на други правителства:

Милиарди плати нашето правителство заради сделките на други два кабинета. За три, четири дни да правим ядрена мощност, а лятото какво правим с нея? Зрителите ви трябва добре да знаят, че тази мощност работи постоянно. Така премиерът в оставка Бойко Борисов коментира в предаването "Панорама" по БНТ въпроса за временно спрения износ на ток и евентуално включването на нова ядрена мощност.

"Милиард и триста милиона платихме тази година за едно синьо правителство, което подписа американските централи, абсолютно корупционна сделка. И още два милиарда и 500 милиона за друго едно, червено правителство за "Белене". Живи пари, на данъкоплатците, заминаха за Вашингтон. Заради тези платени пари няма влакове", заяви Бойко Борисов.

 

За обвиненията на министри от кабинета "Борисов" 2

"Идва Видовден и всеки трябва да знае, че ще си понесе отговорността", каза още премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на прокуратурата към част от министрите в кабинета "Борисов" 2 и допълни: "Аз винаги съм на страната на правото".

 

За приоритетите на ГЕРБ:

"Големите поръчки се печелят от големи фирми. Как да се направи малка дъга на Околовръсното шосе, когато има мостове и тунели как да ги правят малките фирми", каза още Борисов. По повод строителството на пътища той заяви: "Трябва да се направи магистрала "Хемус", без нея България се дели на Север и Юг".  

 

За Путин и Тръмп:

"Ние имаме нужда от руска газ. Така че интересът за Владимир Путин, когато и аз говорих с него, е газовият хъб "Балкан". Освен това ние тряваше да си платим сметката за "Белене". А Путин прояви воля и каза "ок" и първото нещо - веднага пренасочи обратно руските туристи към България. Отделно изпрати кораби да се ремонтират у нас, във Варна. И накрая уредихме да ремонтираме по-евтино хеликоптерите. Освен това аз съм длъжен да пазя добрите отношения с тази държава", обясни подробно Борисов.  С Тръмп пък си говорихме да продължат нашите добри отношения между държавите и за напред. 

 

За борбата с битовата престъпност:

"Лесно е да обещаваш и да даваш предварително, без да си обезпечил. Когато правиш нещо, е хубаво да си го финансираш и подредиш, пък ако другите искат, нека да го продължат и да го направят. Нека другите да кажат кой друг е издействал извън бюджетите по европрограмите целево за България 1 лев?!", добави Борисов. Относно това, че ще се намерят патрулки, а хора от къде, той заяви: "Толкова са възможностите на държавата. Колко взимаха милиционерите и пожарникарите преди време до 89-та година? С каква техника се возеха? Аз съм бил в тази система и ви казвам, че условията са в пъти по-добри от това. Ние гасихме пожари с обикновени брезентови мушами и се возихме на шкоди. Сега има много добра техника".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай