Борисов: Един държавен глава не би ли трябвало да е обединителят на нацията?

Борисов: Един държавен глава не би ли трябвало да е обединителят на нацията? | StandartNews.com

Питам един държавен глава не би ли трябвало да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, не би ли трябвало да е обединителят на нацията. Този въпрос зададе пред журналисти в Залцбург премиерът Бойко Борисов. „Има право на своето мнение. Аз ако почна за Пламен Узунов или за неговите съветници какви служители са? Това помага ли на институциите? Това добре ли ще бъде за институциите. Нима там при него няма един, който беше застанал с хитлеристки поздрав?", попита премиерът.

Президентът Радев най-сетне да си направи партията или да оглави БСП, да излезе на избори, да си подреди министри и да управлява, каза още Борисов. По думите му държавният глава всеки ден излиза и казва нещо срещу правителството.

Във връзка с коментара на президента за новия министър Младен Маринов, Борисов заяви: „Отговорността се понася от тези, които са избрани да управляват. Като дойдат избори, ще изберат него, друг или трети и той ще назначи необходимия министър. Ние така сме преценили в коалицията, тези хора сме предложили и мисля, че се справят добре. Ще се справят и по-добре. Със сигурност може да има и по-добри кандидатури. Всеки ден ние биваме подлагани под критика. Не чухме нищо за БСП, за "Ролс-Ройс"-ите. Ние в България явно повече се вълнуваме за Унгария, без да има тема за нея, а тук разглеждаме Брекзит", каза той.

Според него тази тема е много важна, защото във Великобритания има много българи и те трябва да бъдат защитени. „Днес с колегата Ципрас и с останалите обсъждаме как да направим така, че при природни бедствия бързо и ефективно да работим. Да си помагаме, да има такъв корпус. Второ, „Фронтекс" да го направим 10 хил. души, да имаме корпус „Гранична полиция" с всичките възможности там, където някоя от държавите не се справя да бъдат изпратени веднага, за да запушим пробиви, за да гарантираме на европейската общност, че мигрантска вълна няма да има повече. Ние в България ще си говорим за Унгария и дали ще имаме две позиции", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай