Борисов иска обяснение от МВР за показния арест на Иванчева

Борисов иска обяснение от МВР за показния арест на Иванчева | StandartNews.com

Министър-председателят Бойко Борисов е поискал от МВР обяснение за многочасовия показен арест на кметица на "Младост" Десислава Иванчева. "Отговориха ми, че се е наложило заради броенето на голяма сума, тъй като в такива случаи всяка банкнота трябва да бъде описана. Иначе в съда това доказателство ще падне, както се е случвало друг път. Все пак мисля, че това може да става малко по-бързо", разясни Борисов.

Лидерът на ГЕРБ нарече спекулации твърденията, че Иванчева е арестувана, защото не е от управляващата партия. "20-30 дни преди арестуването й тя беше при мен със заместника си, говорихме за подкрепа от държавата, за парка при църквата в "Младост". Аз поддържам добри отношения с всички кметове независимо от коя партия са и не приемам спекулации по тази тема", сподели Борисов.

По-рано ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев определи пред БТВ показния арест на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева като "лош късмет". „Това е лош късмет – лош късмет за нас, разследващите, и ние имаме семейства, никой от нас не иска да стои пред цяла България и да извършва тези действия. Това е стрес и за обвиняемите и семействата им. Не сме виновни, че госпожата, заместникът й и посредника решиха да се срещнат в центъра на София, да извикат изнуденото лице, да вземат парите, да си ги разхвърлят в едно кафе и след това да тръгнат по този маршрут", заяви Гешев.

По думите му не е имало как да се поеме риска със с 70 000 евро, които не са собственост на разследващите и затова се е действало при първия възможен момент. Според него законовите текстове са причина за многочасовия публичен арест на кметицата на „Младост" Десислава Иванчева, а нищо от казаното от нея и адвокатите й по повод неуредици при спецакцията не отговаря на истината. Той обясни, че по закон при извършването на претърсване, то се прави само в присъствието на лицето, което използва обекта, в случая – служебният автомобил на Иванчева, който беше спрян от полицията и 5-6 часа остана заедно с Иванчева и нейната заместничка пред Спортната палата. Пред погледите на хиляди граждани и в прекия ефир на телевизиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай