Борисов: Откриват се 10 000 работни места

Борисов: Откриват се 10 000 работни места | StandartNews.com

Само за последните няколко дни в страната са открити мощности, които ще осигурят над 10 000 работни места. Това каза при откриване на новия завод „Девня цимент" премиерът Бойко Борисов. Той припомни за милионите инвестиции в заводи в Бургас и Стара Загора от последните дни. 325 милиона лева са вложени в новата производствена линия на завода в Девня, който ще произвежда 2 млн.тона цимент годишно.

„Това, което тази инсталация произвежда, една част отива на магистралите „Марица" и „Струма". На 15 юли завършваме отсечката на „Хемус" Белокопитово-Шумен и се надявам догодина вече целият материал от тук да отива за магистрала „Хемус"", посочи Борисов.

Той припомни, че през 2012 г.тук е направил първата копка. Това ми любимо-след това да си го откривам, призна Борисов при срязване на лентата на новия завод. На тържествената церемония бяха посланикът на Италия Марко Контичели, министърът на транспорта Ивайло Московски, областният управител Стоян Пасев и кметовете на Варна и Девня-Иван Портних и Атанас Кузев.

Премиерът Бойко Борисов връчи договор за спонсорство на баскетболния клуб „Черно море –Порт Варна" на стойност 500000 лева. Парите са отпуснати с решение на Борда на директорите на „Пристанище Варна"ЕАД. Договорът беше връчен от премиера на президента на клуба и бивш министър на транспорта Данаил Папазов. В знак на благодарност от клуба подариха на премиера екип с надпис : Бойко Борисов №1. Това е най-скъпият екип –за 500000 лева, дай да си поделим, предложи Борисов на транспортния министър Ивайло Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай