Борисов призова за повече човечност към хората с увреждания

Борисов призова за повече човечност към хората с увреждания | StandartNews.com

В началото на заседанието премиерът Бойко Борисов призова служителите в държавната администрация за повече човечност при решаване на проблемите на хората с увреждания като даде пример с репортаж, излъчен днес по една от националните телевизии.

Борисов поиска от социалното министерство да разбере какъв точно е случаят с детето от репортажа и виновните да бъдат уволнени. "Това не може да ми го побере акълът. Ревах като ги гледах. Лично министърът да се занимае. Какви са тези хора, държавни пари и заплати вземат", каза Борисов.

Премиерът поиска още всички министри и началници на агенции да проверят какви глоби към КАТ дължат техните служители, и то не само шофьорите. Оказа се, че има много хора по дирекциите, които не са платили актовете. Човек, който нарушава закона за Движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е и много добър служител, така че следващата сряда искам да знам по колко акта имат служителите в министерствата, агенциите и при областните управители, каза Борисов.

В началото на заседанието председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев връчи на премиера луксозно издание на книгата "Тютюн" на Димитър Димов. Искаме да благодарим на правителството за отпуснатите национални доплащания за отглеждането на тютюн. Надяваме се до 2020 година схемата за доплащания да се изпълнява. Благодарим и на министъра на земеделието Румен Порожанов за това работи за силна обща силна политика на целия сектор Земеделие" за бъдещата финансова рамка на ЕС, добави Филев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай