БСП атакува управляващите по 4 теми

БСП атакува управляващите по 4 теми | StandartNews.com

Атакуваме правителството по темите здравеопазване, обществени поръчки, строителство и саниране, и контрабандата. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като ПГ на „БСП за България" внесе вот на недоверие към кабинета „Борисов" 3.

Нинова уточни, че мотивите към внесения вот на недоверие към кабинета са десет страници. „Днес е 17-ти януари, мотивите са факт, внесени са в деловодството официално. Надяваме се, че всякакви спекулации, че няма мотиви, че няма готовност, са затворени", каза Нинова. Тя поясни, че БСП засяга няколко сектора в тях, а конкретиката остава за дебата и дните около дебата. „В едни мотиви не може да бъде изписано всичко. Мотивите са политическата аргументация", заяви Нинова.

Тя уточни, че по правилник вотовете на недоверие се внасят срещу правителството и че вотът е за провала на правителството в борбата с корупцията. „Не приемаме вота за саботаж на европредседателството, а за отговор на 83% от българките граждани, които считат, че това е проблем № 1", подчерта лидерът на БСП. Според нея борбата с корупцията и всички прояви като вот на недоверие е проевропейска политика. "По-добре сами срещу корупцията, отколкото като част от статуквото, което я брани. Да, по време на всички управления, е имало случаи на корупционни практики и никой не отрича това. Разликата и въпроса днес е друг – осъзнаваме ли, че ножът е опрял до кокала и на това трябва да се сложи край. Осъзнаваме ли, че това е бич номер едно за България и за бедността, и за доходи, и за всичко. Ние го осъзнаваме и искаме всички мерки", заяви лидерът на БСП. Според нея управляващите го осъзнават, но искат да се продължи по същия начин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай