БСП съзря афера в "Напоителни системи"

БСП съзря афера в "Напоителни системи"  | StandartNews.com

БСП се притесни за съдбата на "Напоителни системи". Социалистите съзряха афера на правителството, с която се цели приватизация на дружеството, а начинът са промените в Закона за сдруженията за напояване.

"Скрито се разпродават "Напоителни системи", обяви вчера на брифинг в парламента лидерът на столетницата Корнелия Нинова. Тя напомни, че компанията е в забранителния списък за приватизация.

"Сега задкулисно през тези промени в закона "се стяга" приватизация и части от дружеството се продават на парче", предупреди социалистката. И обясни притесненията си с това, че на заседанието в сряда кабинетът е одобрил разпродажба на три имота от "Напоителни системи".

От левицата предупредиха още, че с въпросните законови изменения се ликвидира поливното земеделие, сдруженията за напояване сами ще трябва да правят инвестиции, а това ще доведе до оскъпяване на водата за поливане. От земеделското министерство светкавично отговориха на критиките. "Не се готви абсолютно никаква приватизация (скрита, явна или друга) на дружеството", заявиха в отворено писмо от ведомството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай