Бюджетната комисия е редактирала проекторешението за КТБ

Бюджетната комисия е редактирала проекторешението за КТБ | StandartNews.com

Ръководството на временната бюджетна комисия в лицето на Менда Стоянова е редактирало проекторешението на комисията от сряда, стана ясно от доклада на комисията, представен пред народните представители.

Става въпрос за промяна в ключовата трета точка от решението на комисията, която касае евентуалното оздравяване на КТБ, предаде БГНЕС.

В сряда, след заседанието продължило около пет часа, с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БДЦ, АБВ и ПФ комисията прие следното решение:

"Народното събрание в срок до 6 ноември да приеме изменение в Закона за кредитните институции, които да задължат БНБ да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина".

В доклада на комисията, представен пред депутатите и цитиран още вчера в кулоарите на Народното събрание, точката е редактирана и омекотена, като вече гласи:

"Народното събрание в срок до 6 ноември да приеме изменение в Закона за кредитните институции, които задължават БНБ да предложи действия за оздравяване на банките, когато собственият им капитал стане отрицателна величина".

Така думите "БНБ да предприеме действия" са заменени от "БНБ да предложи действия", което променя смисъла на проекторешението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай