Чакат поне 2 500 на "Бузлуджа Рок фест"

Тази идея носи важно послание, обяви кметът на Казанлък Галина Стоянова

Чакат поне 2 500 на "Бузлуджа Рок фест" | StandartNews.com

Рок фестът на Бузлуджа носи важно послание от Община Казанлък, заяви каза кметът Галина Стоянова пред общинския консултативен Съвет по култура и туризъм по време на представянето на проекта.

"Прегърнахме веднага идеята за този концерт и надяваме се, бъдещ рок-фестивал на Бузлуджа, защото в това събитие има послание, за което Община Казанлък работи и подкрепя отдавна.", каза Галина Стоянова. „Посланието е за Бузлуджа – защото там има една природна, архитектурна и историческа даденост и тази даденост е наша – на Казанлък. Община Казанлък подкрепя инициативата точно заради тази идея, която изпъква зад рок-сцената - да фокусираме вниманието на държавниците ни към тази чиния и паметник, за да се намерят сили да бъде ремонтиран и възстановен.", подчерта кметът на Казанлък.

Инициатори на проекта са казанлъшки бизнесмени и общественици, които с активната подкрепа на Община Казанлък искат да възродят Бузлужда с новото събитие в местността „Бузлуджа - рок култура" на 8 юли, т.г.. Предварителните очаквания са за публика от над 2 500 зрители и поне 3 български рок групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай