Делян Добрев: БСП са отвън и драпат за властта

Делян Добрев: БСП са отвън и драпат за властта | StandartNews.com

БСП ги няма на работа, те са пред Министерския съвет, драпайки към властта, възкликнаха от ГЕРБ по време на дебатите в закона за банковата несъстоятелност. Учудвам се, че БСП не носят стълби, за да драпат по прозорците на МС, отбеляза от трибуната Делян Добрев. Искате да внушите, че БСП не идва на работа, искате ли да доведем всички протестиращи тук, заплаши Георги Гьоков от БСП.

На репликите от лявата част на залата Добрев отвърна: "По темата е, колеги, защото имам въпроси по темата към липсващи ваши депутати". Добрев отново попита защо и на това трето гласуване на закона срещу вторичното ограбване на КТБ Елена Йончева не присъства в пленарната зала. "Предния път Йончева не беше в залата, за да гласува този законопроект. Да не се дължи, питам, не твърдя, на нейно притеснение, че тя е в конфликт на интереси по този закон, днес отново я няма", попита още Добрев.

"Въпросът ми е следният, задавам го вече един месец и не получавам отговор - каква е връзката на БСП с КТБ", попита депутатът от ГЕРБ и повтори тезата си за съдружието на Йончева с офшорка и за източването на банката.

В отговор социалистът Крум Зарков изрази възмущението си от начина, по който се води дебатът по ветото на президента. "Дебатът не е за кой какво е правил в КТБ, а е за ветото на президента. Второ, народните представители нямат основание да задават въпроси на други народни представители от тази трибуна, има други институции, където това трябва да се направи", скара се Зарков на Добрев.

А на председателстващия заседанието Емил Христов каза: "И за да е всичко ясно, моля напомняйте, че да твърдиш, че Елена Йончева е източила КТБ, е най-големият абсурд, изричан в това Народно събрание и трудно, дори и Вие, ще направите нещо по-абсурдно от това", скочи Зарков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай