Депутатите с тен от море и агитация

Депутатът от ГЕРБ Диана Йорданова (най-вдясно) е сред инициаторите на кампанията на Жени ГЕРБ Бургас "Тон в тон". Дамите канят случайни минувачи за фото на красивия бургаски плаж, а след това участниците в снимката получават картичка за спомен

Депутатите с тен  от море и агитация | StandartNews.com

Цветанов с най-малко плаж, Миков изкачи Безбог

Депутатите от 43-ото народно събрание редуваха тази година плаж, лов и агитация за вота по избирателните си райони. Между скандалите по съдебната и пенсионната реформа избраници от опозицията и мнозинството направиха резервации в "Евксиноград" и Слънчев бряг. Правилото е, че на морето партийните разправии са забранени. По-голямата част от социалистите обаче предвидливо предпочетоха да се спуснат към плажовете в Гърция, за да не делят сянката в "Евксиноград" с управляващите. Председателят на парламента Цецка Цачева, както и повечето шефове на комисии в Народното събрание обаче избраха изумрудения плаж на резиденцията край Варна.

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев, както и шефката на временната комисия за КТБ Десислава Атанасова бяха там например по едно и също време с Цачева. Четин Казак от ДПС също предпочел ваканция по Българското Черноморие със семейството си край Варна. Колегата му от ГЕРБ Станислав Иванов пък вече 8-ма година събира тен с фамилията си в Несебър. Всички гербери са прекъсвали плажа заради ангажименти по предстоящите местни избори. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов се оказа с най-малко тен от колегите си, тъй като точно 2 непълни уикенда намерил време да бъде със семейството си на брега на морето. За сметка на това обаче бе със съпругата си Десислава на международния фестивал на фолклорната носия край Жеравна. Както е известно, Цветанов е близък приятел с идеолога на събора - създателя на ансамбъл "Българе" Христо Димитров.

Председателят на БСП Михаил Миков публикува във Фейсбук снимка от поход до връх Безбог. Соцлидерът сподели, че е бил в планината със семейството си и приятели. Сенчестите ни перли Априлци и Рибарица също се оказаха предпочитана дестинация за отмора сред парламентаристите.

Реформаторите Борис Станимиров и Иван Иванов избрали планината. Двамата направили четиридневен преход от Калофер до Априлци.

Голяма част от избраниците започнаха плажа след 8 август, тъй като първо се включиха в откриването на ловния сезон за пернати. Атанас Зафиров (БСП) и тази година бе сред най-успешните авджии в парламента.

Зам.-председателят на СДС Костадин Марков прекарал августовската си ваканция в родния Бургас. Карали джет с 10-годишния си син Иван. И понеже бил в избирателния си район, всяка седмица отделял по няколко дни за среща с избиратели. Джейхан Ибрямов (ДПС) разделил на две почивката си - седмица в Бургас и десетина дни в предпочитания от българите турски курорт Анталия. "Най-после успях да бъда по цял ден с децата си", не крие задоволството си той. А те са малки - дъщеря му е на 3 г. и 4 месеца, а синът - една на годинка и два месеца. Шабанали Ахмед завел двамата си синове (на 8 и 3 г.) в Кушадасъ.

Реформаторите Борис Станимиров и Иван Иванов пък избрали планината. Двамата направили четиридневен преход от Калофер до Априлци.

Патриотът Юлиан Ангелов отделил по два дни в Охрид, два дни в Априлци и два в Мелник. Неговата дъщеричка Дивна скоро навърши 5 месеца, а това не позволява да се правят дълги ваканции далеч от дома.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай