ДПС ще подкрепи вота на недоверие, ВОЛЯ и Патриотите - не

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, ВОЛЯ и Патриотите - не | StandartNews.com

ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството, внесен от БСП, за провал на политиката в сферата на сигурността.Такова е решението от вчерашното заседание на Централното оперативно бюро и парламентарната група.

Пред журналисти в парламента зам.-председателят на групата Йордан Цонев припомни, че Движението е предложило същата тази тема още през декември миналата година като тема за януарския вот на недоверие, но тогава левицата не я е приела.

Времето показа, че сме били прави това да е темата, не само заради последвалите гафове в сектор "Сигурност", подчерта той. И добави, че ДПС има разширено тълкуване по въпроса за сигурността вътре в страната, националната сигурност. Участието на националистите във властта подкопава националната сигурност и създава условия в страната да има онова, от което всички се страхуваме на Балканите, обясни Цонев.

По думите му този кабинет и тази коалиция са вредни за икономическото развитие на България, за националната сигурност, за реформите и ДПС няма да се отметнат от тази си позиция, която е принципна от първия ден на управлението ГЕРБ - "Обединени патриоти". Няма проведена нито една смислена реформа за една година, категоричен е Йордан Цонев.

"Ако няма сериозни доводи за вота на недоверие, а към днешна дата аз не виждам такива, няма да го подкрепим", заяви пред журналисти председателят на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки относно внесеното от левицата искане за вот на недоверие към кабинета за провал на политиката в сектор "Сигурност".

Той обаче посочи, че ще изчакат и дебатите в пленарна зала. Представете си, че изкарат нещо конкретно, реално, което да има смисъл, тогава можем да преосмислим нашето решение, коментира Марешки.

Според него животът в България не е добър и във всяка една сфера може да бъде поставен вот на недоверие. Ние не казваме, че сектор "Сигурност" е стабилен и че там няма основания да се търси вот на недоверие, казваме, че БСП не са тези, които имат моралното право да го поставят, коментира Веселин Марешки. По думите му вотът е безсмислен. Основното в този ход е БСП да покаже, че мъждука, че мърда, че е жива, а на практика тя е същата мъртва партия като всички социалистически партии в цяла Европа, каза Марешки.

БСП нямат реално истински, силен аргумент за вота на недоверие, просто припомнят за себе си. Това коментира пред медиите в Народното събрание председателят на ПГ "Обединени патриоти" Волен Сидеров, след като левицата внесе искането в парламента.

Според него основният аргумент - хората нямат доверие в МВР, е ирационален, метафизичен. В политиката трябват точни и ясни параметри, а в момента тези за престъпността не са в полза на БСП, а на сегашното управление, мотивира се Сидеров.

Той е категоричен, че вотът трябва да се отхвърли, защото като цяло страната, обществото нямат полза от промени, от падане на правителството. Нагласата на хората не е за радикална промяна, друг да дойде на власт, подчерта лидерът на "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай