Драгомир Стойнев: Управляващите нямат план, цари пълен хаос

Драгомир Стойнев: Управляващите нямат план, цари пълен хаос | StandartNews.com

През първите 100 дни на правителството се занимавахмеи говорихме много малко за политика. Занимавахме се само със скандали и корупционни схеми. това показва, че управляващите нямат визия за управлението на държавата, обяви депутатът от БСП Драгомир Стойнев пред bTV.

ГЕРБ не правят абсолютно нищо вече 7 години в ключови сектори като образование, сигурност, здравеопазване. Най-лошото е, че няма визия за реформи. Щом стане въпрос за реформи, правителствата на Бойко Борисов веднага подават оставка. Същото ще стане и с кабинета "Борисов 3". Когато БСП е управлявала, заплатите винаги са се увеличавали. Хубаво е, че ГЕРБ успя да увеличи учителските заплати. Въпросът обаче не е само за парите. И ние като опозиция сме „За", но важно е да помислим докога българските деца ще бъдат най-неграмотни в Европа. ГЕРБ обаче не правят нищо в сферата на образование, сигурността и здравеопазването, продължи Стойнев. 

През 2014 година успяхме да изведем страната от икономическата криза. Ние нямаме нищо общо със скандалите в АПИ, "Суджук гейт", "Перник гейт". Това показва начина, по който се управлява държавата. Скандалите ще ескалират с наближаването на местните избори. Следващите скандали ще са за паднали изолации на блоковете, които се санират по програмата за енергийна ефективност. Проблемът е, че управляващите нямат план за действие и цари пълен хаос, каза още в оценката си за 100 дни на правителството Стойнев. 

Крайно време е когато имаме проблем в България всички (партии) да се обединим, за да имаме план за действие, коментира той по повод казуса "Калиакра". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай