Две оставки хвърля лидерът на младите социалисти в Пиринско

Две оставки хвърля лидерът на младите социалисти в Пиринско | StandartNews.com

Благоевград. Младите могат да поемат отговорност и да дадат пример на по-възрастните. Това направи областният координатор на младежката организация на БСП в Пиринския край Асен Балабанов.

На пленум на общинската организация в Благоевград той настоя за провеждане на конференция и избор на нов лидер на партията в града. Останалите обаче отказаха да се прави такъв форум и по този начин бетонираха като общински шеф на организацията д-р Владимир Пандев. Балабанов пък веднага обяви, че подава оставка като член на общинската структура на левицата, а на предстоящия областен съвет на младежката организация в събота ще хвърли оставката си и като неин областен координатор.

"Не мога да приема за пореден път БСП – Благоевград да даде път на статуквото пред желанието за промяна. Повечето присъстващи не се впечатлиха нито от принципните аргументи, нито от представените докателства за груби уставни нарушения и фалшификации от страна на общинския председател Владимир Пандев. Те по този начин си поръчаха "още от същото", заяви в специално писмо до медиите Асен Балабанов. Той недоумява как личното облагодетелстване и нежеланието за "пускане на кокала" са по-важни от бъдещето на БСП в общината. Независимо от катастрофалните изборни резултати, призивите за персонални промени на всички нива се размили в колективна безотговорност. "Няма да бъда съпричастен към по-нататъшното затриване на общинската организация на БСП. Затова подавам двете оставки, тъй като не съм забравил какво означава да се носи политическа отговорност. Обновление и промяна без личен пример не може да има. Но оставам редови член на БСП", допълни лидерът на младите социалисти в Пиринско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай