ГЕРБ И БСП се целят в общо 10 депутатски места в Старозагорско

ГЕРБ И БСП се целят в общо  10 депутатски места  в Старозагорско | StandartNews.com

Стара Загора. ГЕРБ и БСП са склонни да отстъпят само едно депутатско място на останалите си опонентите си в Старозагорска област, в коята мандатите са общо 11. Това стана ясно при регистрацията на листите им в 27-ми Старозагорски избирателен за предстоящите парламентарни избори.

„Нашата работна социология – от местните структури, от срещите с наши членове и симпатизанти, ни подсказва, че можем да спечелим в региона миниум 6 мандата, посочи амбициозната цел на ГЕРБ вторият в листата Пламен Йорданов. Той призова за позитивна кампания, в която превес ще имат предизборните програми и идеи в полза на обществото, а не компроматите и черния ПР. „Повече от половината ни реализирани или изпълняващи се европроекти са спечелени по времето на нашия водач на листата Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие в правителството на ГЕРБ", посочи пък общинският лидер на партията Емил Христов. На избираемото 4-то място в листата на герберите е още един досегашен депутат – д-р Кирил Добрев, бивш здравен министър.

„Коалиция „БСП – лява България" ще се бори минимум за 4 мандата, какъвто бе резултатът ни на последните парламентарни избори, каза пък областният лидер на партията в Васил Самарски. Втори след водача Дратомир Стойнев в „червената" листа е досегашният народен представител Георги Гьоков. Най-сериозните притеснения на левицата били безпринципните уволнения на служебния кабинет да не доведат и да административен натиск върху избирателите.
И двете основните политически сили ще открият предизборната си кампания в Града на липите на 8 септември - БСП – с тържество за 9 септември в драматичния театър, а ГЕРБ - с предизборна среща на актива в летния театър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай