Главчев: Нужен е втори референдум за изборната система

Главчев: Нужен е втори референдум за изборната система | StandartNews.com

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев обяви, че България има нужда от нов референдум за избирателната система, ако депутатите не се съобразят с този. Той изрази мнението си пред bTV и допълни, че за сега този въпрос не е обсъждан от ГЕРБ. Глачев обаче призна, че и второто допитване може да бъде подминато в парламента. 

Съжалявам, че освен депутатите на ГЕРБ и „Воля" другите не се съобразиха с искането на 2,5 млн. граждани, каза Главчев. Той бе категоричен, че "БСП за България" нямат право да го обвиняват за законопроектите си, които не са внесени в пленарната зала. "Няма как председател на парламента да пусне в пленарна зала законопроекти, които не са минали през комисия. Не смятам, че председателят на НС отговаря за дневния ред на комисиите" , отсече Главчев и допълни, че НС може да работи отлично и това се вижда от закона за увеличението на пенсиите. 

Председателят на НС разкри и темата на разговорите, които проведе с премиерът на Македония Зоран Заев. Те са обсъдили бъдещето на Западнате Балкани в ЕС, където България има твърда позиция. Главчев допълни, че договора за добросъседство е условие на ЕС към комшиите, които трябва да изгладят и отношението си с Гърция. 

Няма нужда да си проверявам болтовете, защото момчетата от НСО прекалено добре си вършат работата. Нямам никакви притеснения, коментира Главчев по повод сапунката на Лозан Панов. ,

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай