Кънев с критики към двама министри

Кънев с критики към двама министри | StandartNews.com

Двама министри имат проблеми с посоката на управление. Това мнение изрази съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред "Дарик". Единият е финансовият министър Владислав Горанов, а вторият е министърът на културата Вежди Рашидов.

„Проблемът на Горанов с посоката е в общуването с парламента и широката публика. Той с едно вярно решение, каквото беше това за дълговата емисия, нанесе може би непоправими щети и на ГЕРБ, и на цялата управляваща коалиция. Даде нов живот на БСП - извади ги от ковчега. И това не е малък проблем, ти да събудиш опозицията, да й дадеш картечница, заредена в ръцете, не е просто комуникационен проблем", обясни Кънев.

Относно министъра на културата Вежди Рашидов съпредседателят на Реформаторския блок заяви, че десните избиратели са изключително разтревожени от министър Рашидов. "За нас гласуват стотици хиляди хора, свързани с културата. И обратната връзка, която получаваме, е, че има проблеми с управлението на недвижимото културно наследство, а другия е свързан с проблемите около Класическата гимназия в София. Получавам унищожителни реакции за политиката на Министерството на културата и виждам, че тя не се одобрява от десните избиратели", обясни Кънев.

Като отличници в кабинета Радан Кънев посочи министрите: Лиляна Павлова, Петър Москов, Даниел Митов, Христо Иванов, Теменужка Петкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай