Карадайъ: ГЕРБ е виновен за собственото си затъване

Предсрочните избори са неизбежни, прогнозира председателят на ДПС

Карадайъ: ГЕРБ е виновен за собственото си затъване | StandartNews.com

ГЕРБ е единственият виновен за собственото си затъване. Това каза председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ по време на дебата за рокадите в парламента.
„Във време, когато обществото има нужда от промяна и адекватни държавнически решения, сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с цел запазване на властта, тоест с отлагане на неизбежното", заяви той. „Трите министерски оставки ще тушират напрежението, това е очакването на управляващите, но няма да се случи", коментира още Карадайъ. „Не чухте предупреждението ни да съставите правителство, за да осъществите собствената си програма за управление", посочи той. И заяви: „Противопоставихте български граждани, дадохте власт на национализма и популизма. Възприехте ги и ги превърнахте в своя кауза. Разрушихте и малкото останало доверие в институциите и с това предизвикахте криза на държавността. Тя е може би най-тежката не само в новата история на България".
„Днес трябваше да отговорим на въпросите как да спрем войната по пътищата и агресията, как да подобрим живота на българите, какво да се предприеме по преговорите за Многогодишната финансова рамка", подчерта Мустафа Карадайъ. „Няма да чуем отговорите на важните въпроси от правителството, няма да дочакаме решението на проблемите на българите от това правителство", продължи председателят на ДПС. Формулата на властта е грешна, каза Карадайъ. И прогнозира: „Предсрочните избори са неизбежни".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай