Карадайъ: През 89-та Доган ни обедини по пътя на свободата, наречен ДПС

Карадайъ: През 89-та Доган ни обедини по пътя на свободата, наречен ДПС | StandartNews.com

„ДПС има силата да се бори за каузата на свободата и демокрацията. Имаме силата да отстояваме каузата за правата и свободите на всички блгарски граждани. Тези, които се противопоставят на свободата, нямат място под знамето на демокрацията. Тези, които сеят омраза, нямат място под знамето на демокрацията." Това обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на традиционния митинг-събор в местността Демир баба теке край Исперих, където движението отбеляза в неделя годишнината от майските събития през 1989 година.

„През 1989 година, под ръководството на нашия почетен председател Ахмд Доган, ние се обединихме по пътя към свободата и демокрацията под името ДПС. Този път е и път на приятелството и разбирателството. Ние сме убедени в нашата кауза, но 29 години по-късно сме призвани отново да бъдем на висотата на нашата кауза и сме длъжни отново да защитаваме свободата и демокрацията в нашата родина", заяви пред множеството председателят на движението.

Карадайъ припомни, че още в началото на прехода Ахмед Доган е очертал пътя на развитието на България, който включва членство в ЕС и НАТО. През 2004 година, когато България влезе в НАТО, ДПС беше част от управлението на България. През 2007 година, когато станахме членове на ЕС, ДПС беше част от управлението на страната. Това е доказателство за огромния принос на движението за евроатлантическия път на развитие на страната. Трябва да се гордеем че днес, всички ние в ДПС имаме силата единни да защитим демокрацията в нашата Родина, да преодолеем всяка опасност за нея в България." обяви лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ дойде в Исперих заедно с цялата парламентарна група на движението. Домакините подариха на своя председател сувенир от буково дърво, отсечено от гората край текето на мюсюлманския духовник. На него бе изписано посланието на Демир баба "Ако търсиш Бога, търси го в човека!"

Присъстваха и народните представители д-р Хасан Адемов, Ерол Мехмед, Ихсан Хаккъ, Велислава Кръстева,Севим Али, Бюрхан Абазов, Танер Али, Имрен Мехмедова, Сергей Кичиков, ген. Симеон Симеонов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Рамадан Аталай, Елхан Кълков, евродепутатът и лидер на Младежко ДПС Илхан Кючюк, членове на ЦОБ –Рушен Риза, Камен Костадинов, Дурхан Мустафа, кметове на ДПС от цялата страна, областни и общински председатели, ръководството на Младежко ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай