Каракачанов: Би било добре ако десните и левите се обединят

Каракачанов: Би било добре ако десните и левите се обединят | StandartNews.com

"Би било добре ако десните и левите се обединят. Стига с това противопоставяне. Крайно време е да се обединяваме около каузи. Не харесвам думата "балансьор". Искаме да бъдем реален политически фактор, а не да влизаме от криза в криза и да фалираме държавата". Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред bTV.

"Ние сме предвидими и затова ни предпочитат и от двете страни", обясни той по повод думите на Нинова и Борисов, че биха се коалирали с тях в следващия парламент.

На въпрос дали ще приеме министерско кресло в правителство на Нинова, Каракачанов отговори: "Не е хубаво да слагаш егото си напред. Знаете, че два пъти са ми предлагали и двата пъти съм отказвал. Няма да се пазарим за постове. ПФ беше с 18 депутати в парламента и не беше фактор в парламента. Сега ще имаме над 40 депутати и участието ни във властта е задължително".

"Въпреки, че с президента бяхме опоненти в миналите избори, трябва да призная, че Радев заслужава адмирации за достойната си позиция към Турция. Да бъдеш "деликатен" не означава да бъдеш слуга. Отношенията между България и Турция са болен зъб. А какво правим с болен зъб? Или го вадим или го лекуваме", каза в заключение Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай