Кметът на Лондон обеща сътрудничество на София

Кметът на Лондон обеща сътрудничество на София | StandartNews.com

София и Лондон ще си сътрудничат в областта на чистотата на въздуха, транспорта, сигурността. За това се разбраха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Лондон Садик Кан на среща вчера, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът на Лондон Садик Кан каза, че е впечатлен от успешното развитие на проекта за софийското метро, което се разширява през последните години, както и от действията на кмета Фандъкова за справяне с проблемите с чистотата на въздуха.

Сътрудничеството на кметовете е важно за партньорството между градовете, каза кметът Кан. По думите му Лондон, Париж, Берлин, София трябва да се учат един от друг. Той даде пример с поговорката „По-добре е да използваш нещо, което работи, отколкото да измислиш нещо, което не работи" и посочи, че и София има примери, които с удоволствие би използвал.

"През последните години София се развива много бързо и проучваме опита на големите европейски столици в различните области", посочи кметът на София Фандъкова и каза, че ще се радва София да си сътрудничи с Лондон. Кметът Садик Кан изрази готовност за експертна помощ в различни области. По време на срещата той изказа благодарност на кмета на София и на българите в Лондон, които нарича лондончани и подчерта, че те са "част от нашата общност". Кан сподели, че българите в Лондон са трудолюбиви, коректни и си плащат данъците.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай