Костов: Не е вярно, че приватизират „Напоителни системи”

Костов: Не е вярно, че приватизират „Напоителни системи” | StandartNews.com

Говори се, че се приватизира „Напоителни системи", нещо, което абсолютно не е вярно. Това заяви зам.-министърът на земеделието храните Георги Костов във връзка с изказване на председателя на ПГ „БСП лява България" Корнелия Нинова за промените в Закона за сдруженията за напояване, които според нея ще доведат до тежки последици за икономиката и земеделието.

„Преди месец имаше такъв шум по отношение на едни язовири, които не били изведени от експлоатация, а се оказа, че докладът е от повече от 1 година", допълни той, цитиран от "Фокус".

Зам.-министър Костов изрази безпокойството си, че Корнелия Нинова за пореден път взима отношение по въпроси без да се информира достатъчно.

„Притеснявам се и от това, че може би няма достатъчно експерти в сферата на водите в БСП, които наистина да й обяснят защо се предприемат едни или други промени", коментира още Георги Костов.

Наистина Министерството на земеделието чрез МС предложи такава промяна на Закона за сдруженията за напояване с оглед на това да се изпълни стратегията, разработена от Световната банка", уточни той.

„Тук отварям една скоба - правителството на г-н Орешарски сключи този проект и договор със Световната банка, за които бяха платени няколко милиона български лева, за разработването на стратегия и законодателство, гарантиращо бъдещото развитие на хидромелиоративния сектор. Ние на практика получихме резултатите от този договор и резултатите донякъде обективно отразяват състоянието на хидромелиоративната структура в България, която в бъдеще за селското стопанство ще става все по-важна, във връзка с климатичните изменения и интензификацията на селското стопанство", каза още зам.-министърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай