Кралев: С Бойко Борисов съм тръгнал на дълъг път

Кралев: С Бойко Борисов съм тръгнал на дълъг път | StandartNews.com

В спортната инфраструктура за две години ММС е реализирало и финансирало 21 обекта в 14 общини

„С Бойко Борисов съм тръгнал на дълъг път. За мен в личен план е по-важно да бъда в неговия екип, отколкото да бъда министър. В политически план не бих постигнал нищо без подкрепата на премиера и на ГЕРБ", това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в предаването „Тази сутрин" на бТВ в отговор на въпрос дали би приел да бъде министър в евентуален кабинет на Патриотичен фронт. „Ще ми бъде мъчно за министерството, защото обичам работата си и да бъда близо до спорта. Но и след изборите, или като министър, или като депутат, пак ще работя за разрешаване на проблемите в спорта", добави Кралев.

Той коментира и конфликта в художествената гимнастика между Илиана Раева и Нешка Робева. „Проблемът е принципен и става въпрос за централизираната подготовка. Подобен конфликт има в момента в щангите, през лятото имаше в джудото. Когато ръководството на една федерация вземе решение да се води централизирана подготовка, всички клубове и треньори са длъжни да се съобразят с това", каза Красен Кралев. По думите му основата на конфликта между двете гранд дами на художествената гимнастика е решението на БФ художествена гимнастика Невяна Владинова да води централизирана подготовка в националния център. „Никой не оспорва професионалните качества на г-жа Робева, но тя трябва да се подчинява на общото решение на федерацията, как да се води подготовката. Съмнявам се, че когато тя е ръководела художествената гимнастика, би допуснала въобще да има дискусия по темата", добави министърът.

„Цвети Стоянова се възстановява много добре, в добра кондиция е и аз съм спокоен за нея", каза Красен Кралев в отговор на въпрос на водещия Антон Хекимян за срещата му с Цвети Стоянова миналата седмица. По думите му средствата за продължаването на рехабилитацията й в Германия са почти събрани.

„Ремонтът на зала " Фестивална" трябва да приключи в края на януари или началото на февруари 2017 г.", каза министър Кралев. „В спортната инфраструктура за две години имаме реализирани и финансирани 21 обекта в 14 общини, като имате предвид, че плановете ни бяха 2017 г. да бъде най-активната в това отношение. Зала „Фестивална" е един от проектите, с които се гордея изключително много, защото нямаше планове за нейната реконструкция. Решение на нашия екип е да започне да се занимава с нея. Осигурихме средства и след два месеца тя ще бъде бижу", добави той.

„Изключително много се гордея с Програмата за спорт за хора с увреждания, която създадохме. Трябва да има коренно различен подход към параспортистите. Усилията трябва да бъдат насочени към това да направим спортните съоръжения достъпни за хора с увреждания, да им осигурим условия за спорт. Масовият спорт е много по-важен, отколкото битката за медали", коментира Красен Кралев. Програмата за развитие на спорта за хора с увреждания, създадена през 2016 г. е с 20% по-висок бюджет спрямо 2015 г., а целта й е да бъде разширен кръга от финансираните спортове за хора с увреждания.
Министър Кралев коментира и големия успех в женския бокс на Европейското първенство по бокс, на което Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева спечелиха златни медали, както и световната титла по кик бокс на Владимир Вълев. За първи път от много години Министерството на младежта и спорта е изплатило премиите на медалистите от различни първенства в рамките на годината, остават само медалистите от ноември, но и техните премии ще бъдат изплатени до края на декември. Премиите на олимпийските медалисти са изплатени на 50%, а до седмица ще бъдат изплатени и останалите суми по тях, съобщи министърът.

Мирела Демирева е личният фаворит на спортния министър за „Спортист на годината" стана ясно още в предаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай