Лиляна Павлова награди шефове на МВР за успешното европредседателство

Лиляна Павлова награди шефове на МВР за успешното европредседателство | StandartNews.com

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е наградила днес политическото и професионално ръководство на МВР за съществен принос в успешното провеждане на българското председателство. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.


Павлова е изразила сърдечна благодарност към състава на МВР, защитил достойно своя професионализъм по време на европредседателството. Заедно доказахме по безспорен начин, че сме надежден партньор, активен участник и медиатор на европейската сцена, е посочила тя. По думите й голяма част от заслугата е на всички структури на МВР, които ежедневно са доказвали висок професионализъм, гъвкавост и дискретност и са получили заслужена висока оценка от европейските ни партньори.


Според нея организацията и мерките за сигурност са били изпълнени по начин, който не само е показал отличната подготвеност на българската страна, но и е допринесъл за запазването на нормалното ежедневие на жителите и гостите на столицата.
Изключителният професионализъм бе доказан с факта, че именно Българското председателство успя да предложи законодателен пакет и да затвори 4 от 6 законодателни досиета, благодарение на което цялостната реформа на системата "Сигурност и миграция" е завършена, е казала Павлова. Тя благодарила и на семействата на служителите на МВР, подкрепили отговорната им ангажираност през тези шест месеца.


Лиляна Павлова е връчила почетни грамоти и възпоменателни монети на министър Валентин Радев и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.


Министър Радев също е благодарил на всички служители на МВР, които не са допуснали нито един инцидент по време на председателството. Благодарствени пакети са получили директорите на главните дирекции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай