Лиляна Павлова разгледа обновена с европари болница

Лиляна Павлова разгледа обновена с европари болница | StandartNews.com

Благоевград. Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов посетиха МБАЛ „Иван Скендеров" в града под Пирин. Двамата разгледаха всички отделения на здравното заведение.

Министър Павлова провери на място как се използва новата апаратура и техническо оборудване, с които бе снабдена болницата по европейски проект по ОП „Регионално развитие". Стойността му бе 3.3 милиона лв. и бе успешно реализиран в началото на годината.

Лиляна Павлова разговаря с лекари и служители в лечебницата. Тя остана удовлетворена от видяното и поздрави екипа за добрата работа и постигнатите резултати. Стана ясно, че болницата отчита висока раждаемост за региона, като надеждата е тази тенденция да продължи. Министърът видя операционната зала, родилното отделение, отделението по реанимация, както и новия скенер в гоцеделчевската болница.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството се информира също и за изпълнението на други два проекта - „Зелена и достъпна среда на град Гоце Делчев" и по Програмата за развитие на селските райони за населени места с до 2000 жители. Лиляна Павлова изрази желание да продължи успешната съвместна работа с община Гоце Делчев по национални и европейски програми. Кметът Владимир Москов благодари на министъра и целия екип на МРР за добрата съвместна работа, като пожела на Павлова успех в новия й мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай