Лукарски поиска оставката на наследника си

Лукарски поиска оставката на наследника си | StandartNews.com

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски поиска оставката на наследника си Теодор Седларски. Той изрази позицията си в отворено писмо, което бе адресирано до Румен Радев и медиите.  

"Президентът Румен Радев трябва незабавно трябва да поиска оставката на назначения от него служебен министър на икономиката Теодор Седларски след изтеклия в медиите запис с негов разговор за кадрови промени в държавните дружества "Ел Би Булгарикум" и "ВМЗ Сопот". Ако този запис е действителен, това означава безпрецедентен случай на намеса и кадруване от страна на чуждестранна компания в българското държавно дружество "Ел Би Булгарикум", което е носител на лицензионните правата за използването в производство на уникалната българска бактерия "лактобацилус булгарикус". В записа става въпрос и за документни нарушения, допуснати от страна на човека, който се готвят да назначат в директорския борд на" Ел Би Булгарикум", поради което настоявам случаят да бъде разследван от прокуратурата", пише Лукарски. 

"Що се отнася до кадровите промени в стратегическото за българската военна промишленост предприятие "ВМЗ-Сопот" намирам за абсолютно недопустимо да се променя ръководството му в момент, в който предприятието показва отлични финансови резултати, назначава нови работници и създава заетост в целия пловдивски регион. Категорично недопустимо е служебен министър, назначен с краткотраен двумесечен мандат, да променя изцяло състава на всички държавни предприятия и то с кадри, които са политически зависими, както и такива, които са пряко свързани с преподавателската дейност на министъра. По моя информация, договорите, които се подписват с новоназначените членове на бордовете на държавните дружества са дългосрочни, до 2020 година, което означава, че държавата би платила огромни суми като обезщетение, в случай на смяната им от следващото редовно правителство! Лошо Седларски, много се изложихте!", завършва той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай