Лютви Местан очаква светкавично връщане на мандати

Лютви Местан очаква светкавично връщане на мандати | StandartNews.com

 ДПС подкрепя Кристалина Георгиева за Върховен представител по външната политика на ЕС

София. "Очаквам днес да гласуваме оставката и оттук нататък очаквам бързи консултации с държавния глава. Очаквам и днес всички лидери на парламентарно представени политически сили да заявяват, че няма да правят опит за реализиране на какъвто и да е друг мандат в рамките на 42-то Народното събрание", каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента.

ДПС очаква всички партии да връщат веднага мандата за кабинет, заяви Местан и допълни, че няма да реализират мандат в този парламент.

"Имаме някакви шансове, подсказани и от важни външни фактори, че България може да реализира позиция на Върховен представител по външната политика на ЕС", каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента.

"Предвид заявената позиция на министър-председателя Пламен Орешарски на Съвета на министър-председателя, че България подкрепя кaндидатурата на Кристалина Георгиева за тази позиция, не беше редно този кабинет да вземе какво и да е друго решение, докато нямаме отговор на въпроса кой ще е Върховният представител на ЕС по външна политика.

Докато български представител има шанс да заемем тази висока позиция, въпрос на национална отговорност е ние всички да направим необходимото това да се случи", допълни Местан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай