Манолова разкритикува програмата за саниране на панелки

Манолова разкритикува програмата за саниране на панелки | StandartNews.com

София. Намерението на четворната коалиция да се бори с корупционните практики е лицемерно, защото пред очите ни се разиграва най-големият корупционен модел, на който сме били свидетели през последните години - програмата за саниране на многопанелни сгради. Това заяви на брифинг в парламента Мая Манолова.

Тя е на мнение, че става дума за грандиозна корупционна схема, с която управляващите планират да купят местните избори. Програмата се прави не по общини и квартали, а по избирателни секции с парите на данъкоплатците. Тези, които са информирани за критерии и условия, те ще получат. Гражданите трябва да бъдат изключително бдителни как ГЕРБ се опитва да купи предстоящите местни избори, каза Манолова.

Според нея "Костинбродската печатница бледнее пред тази схема, която трябва да бъде контролирана не само от опозицията, но и от всички български граждани", пише БГНЕС.

Относно доклада на ЕК Манолова изрази мнение, че една от основните критики съвсем очаквано е за недостатъчните резултатите по отношение на борбата с корупцията, тъй като в тази сфера няма осъдени лица или реални резултати. От своя страна народният представител от БСП Чавдар Георгиев коментира, че докладът на ЕК е пореден повод за анализ на съдебната система и за открояване на съществуващите проблеми и пороци в нея. Това е поредният доклад и е очаквано критичен по всички данни, които имаме предварително.

БСП споделя общата констатация, че напредъкът в сферата за утвърждаване върховенството на закона е бавен и с недобри резултати, от които се нуждае нашето общество, каза Георгиев. Той обяви, че БСП ще подкрепя всички разумни действия по утвърждаване върховенството на закона. Подкрепихме по принцип съдебната реформа, но със забележки и насоки за нейното развитие и реализация, което допринесе страната ни да има по-смекчен доклад, каза той. От думите му стана ясно, че от БСП оценяват доклада за напредък на България като обективен, навременен и призовават всички да обърнат сериозно внимание на констатациите и в консенсус да се набележат мерки

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай