Марешки: Искам комисия за имунитета ми (ОБНОВЕНА)

Някъде в парламента мирише на алкохол, в някои лица се забелязва употребата на наркотични и упойващи вещества, обяви лидерът на "Воля"

Марешки: Искам комисия за имунитета ми (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Ще искаме да бъде направена парламентарна комисия, в нея ще има 1 наш представител, каним медии, всички парламентарно представени партии и граждани, на която да бъдат представени всички документи, СРС-та и показания на свидетелите, въпреки че свидетели няма, обяви лидерът на "Воля" и зам.-председател на парламента Веселин Марешки по повод искането на Сотир Цацаров за отнемане на имунитета му.

"От 2014 година, в опит да ми бъде заграбен бизнеса, ме въртят в измислено дело за изнудване за около 5 хиляди лева. Надали сред вас има такива, които си мислят, че мога да изнудвам някой за 5 хиляди лева. Някой си прави постановка, завежда се дело, вкарва се в съда и никой не знае каква е истината", заяви продължи Марешки.  „Ако комисията реши, че съм виновен - сам ще се откажа от имунитета", допълни той. 

"Очакваме да приключи процедурата с националистите и след това ще се срещнем да видим все пак какъв документ искат да представят за подкрепа", обяви още лидерът на "Воля" отностно подкрепата, която заяви към ГЕРБ в парламента. 

"Не е казвано, че ще подкрепим коалицията ей така", продължи той. "Абсолютно готови сме във всяка една сфера с много силни кадри, въпрос на желание е на най-голямата парламентарна партия да си избират партньорите, експертите и нивото на експертност. След като видяхме, че над 90% от нашата предизборна програма започва да става част от програмата на коалицията е много вероятно да ги подкрепим по тези точки", каза още Веселин Марешки.

"Няма да имаме настояване за нищо, освен за разрешаване на проблемите в държавата. Дали ще е подписано, или устно договорено - в зала се вижда какво подкрепяме", заяви той.

От определени места в Народното събрание излизат кълбета цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в някои лица се забелязва употребата на наркотични и упойващи вещества. Нашата група се придържа към здравословен начин на живот, само двама души пушат цигари, някои са абсолютни трезвеници. Днес в пленарна зала си позволиха да ни сплашат, че сме много малка парламентарна група- нашата сила не е в безличната многочисленост. Никога няма да си позволим безсмислено хабене на скъпоструващо време на НС в задаване на нелепи въпроси", категоричен бе той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай