Местан поиска екстрадиция на Цветан Василев за КТБ

Местан поиска екстрадиция на Цветан Василев за КТБ | StandartNews.com

Крайно време е това лице да говори не само пред медиите, а пред българските следствени органи, в последствие - и пред българския съд. За най-мащабното престъпление на всички векове Василев трябва да бъде незабавно екстрадиран и да отговаря пред съдебните органи". Това заяви по време на пресконференция във Велико Търново лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от Дарик.

"Ако някой се бои от истината за КТБ, то никой в ДПС не е сред тези, които се боят", каза още председателят на Движението. "Българското общество има нужда от истината за КТБ. Тогава ще се види кой как е заграбил активите и кой как е управлявал милиарди левове на български граждани. Аз пък имам информация за 10 основни актива на банката, които са заграбени", отсече Местан. Лидерът на ДПС настоя за международно сътрудничество за връщането на банкера в страната, отбеляза още Дарик.

Местан даде да се разбере, че ако Сърбия продължава да отлага екстрадицията, въпросът ще бъде поставен пред еврокомисаря по правосъдието от представителите на ДПС в ЕП. И обвърза поведението на сръбските власти с приемането на страната в ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай