Младен Маринов ще се заеме с обучението с практическа насоченост в МВР

Снимка: БНТ/БТА

Младен Маринов ще се заеме с обучението с практическа насоченост в МВР | StandartNews.com

В МВР трябва да има реформи и ще продължи да има, но трябва да продължим укрепване на системата на професионалната структура. Акцент и приоритет ще ми бъде обучението с практическа насоченост, за да се повиши капацитетът на служителите, работещи на терен. Това заяви новият вътрешен министър Младен Маринов по време на встъпването си в длъжност и приемането на поста от досегашния министър Валентин Радев пред цялото професионално ръководство на МВР.

„Преди всичко ще спазвам приемствеността, защото на системата ѝ трябва да продължи това, което се прави. Смятам, че ориентирайки се и към човешкия ресурс, и към технологичното обновяване, ще постигнем добри резултати", каза Маринов и посочи, че му предстои среща със синдикатите.

На въпрос кой ще бъде новият главен секретар на МВР, Маринов отговори, че това не стои на дневен ред.

Ще се върна в Народното събрание, ще бъда отново член на Комисията за отбрана и вътрешна сигурност. Това каза бившият министър на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в Народното събрание. Радев обясни, че от утре се връща като депутат в Народното събрание. „Ще бъда член на Комисията по отбрана и вътрешна сигурност. А дали и като неин председател – ръководството ще реши", посочи още той. Бившият вътрешен министър обясни, че специално предаване на длъжността ще бъде направено в сградата на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай