Ненчев: Орхан Исмаилов е много добро попадение

„До момента нямам нито едно съществено основание да искам неговото отстраняване от кабинета", каза военният министър

Ненчев: Орхан Исмаилов е много добро попадение | StandartNews.com

София. Не смятам, че Орхан Исмаилов ми е проблем. Точно обратното – мисля, че е едно много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които този млад мъж притежава. Това заяви пред БНР военният министър Николай Ненчев.

„Много бих искал наистина да разбера какви са основните аргументи за исканата му оставка. До момента нямам нито едно съществено основание, което да ме накара да направя така, че да искам неговото отстраняване от кабинета, точно обратното", посочи министърът.

По думите му аргументът, че Исмаилов е член на протурски ориентирана партия, не отговаря на истината.

„Исмаилов дори не е член на Народна партия „Свобода и достойнство". Ще поискам от Корман Исмаилов удостоверение, в което да е видно това. Това не са сериозни аргументи. Вероятно утре ще имам среща с Валери Симеонов, за да го помоля да ми представи конкретни факти и аргументи, които да подкрепят неговата теза", каза още министърът.

Според него цялата агресия срещу Исмаилов е само заради неговото име.

„Няма нито един сериозен аргумент, който да ме накара да се колебая. За мен е въпрос на ценност. Ние и като манталитет, и като политика в рамките на РБ винаги сме имали много ясни отношения към хората, които изповядват различна религия. Второ – аз съм част от БЗНС – една организация, която има особено ясно и чувствително отношение към тази тема, коментира Ненчев.

Той подчерта, че тази нетърпимост е много опасна.

Министърът припомни, че Исмаилов е бил член на Комисията по досиетата, а преди това зам.-председател на Комисията за защита на информацията.

„Той е проверяван вероятно стотици пъти. Ако е имало каквато и да е информация, единственият вариант е тя да е била скрита, което е недопустимо. От друга страна вече почти 10 дни аз не съм получил никаква информация, нито една служба не се свърза с мен или не ме уведоми за нещо, което да е обезпокоително около тази личност", допълни Николай Ненчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай