"Неудобните въпроси" в Лондон от червен сценарий

"Неудобните въпроси" в Лондон от червен сценарий | StandartNews.com

Правят се компромати с методите на ДС и КГБ, заяви във Фейсбук медийният съветник на Борисов

Опитът за саботаж на срещата на премиера Бойко Борисов с българите в Лондон е бил инспириран от соцактивисти и привърженици на "Атака". Това става ясно от статуса във Фейсбук на медийния съветник на министър-председателя Севделина Арнаудова. "Задаващите „неудобни въпроси", предварително написани на лист и старателно прочетени с викове и крясъци, са официални членове на отделни политически партии. Въпрос прочете както активистка на „Атака", която разбирам, че участва в проруски групи, страници и профили във Facebook, така и вицепрезидентът на БСП Лондон", коментира в социалната мрежа тя.

"Колеги, хайде да спрем с преструвките и манипулациите. Разбирам, че ви е угодно да представяте една простотия в посоката, в която вашите собственици ви подбутват, но преди да пишете за „неудобни и остри въпроси" на „ цялата българска общност" в Лондон, е добре поне да проверите кои са тези хора и какво действително се случи в посолството", обръща се към журналистите от родните медии Арнаудова. И продължава:"Първо, моето мнение е, че това беше добре организиран сценарий. Честно да ви призная досега смятах, че тази компроматна машина е запазена марка за една определена политическа прослойка, в червен нюанс. Оказва се обаче, че методите на ДС, които можем да прочетем и в учебниците на КГБ, се използват и от все по-младите „отричащи" режима политици. За съжаление! И тази война на простотия, жълтини и низост вече минава всякакви граници".

Това е първата подобна реакция на медийния съветник на премиера Борисов във Фейсбук. Този път Арнаудова си позволява да разкаже в социалната мрежа и подробности от събитието: "Като свидетел на това цирково изпълнение, бих споделила с вас няколко факта. Задаващите „неудобни въпроси", предварително написани на лист и старателно прочетени с викове и крясъци, са официални членове на отделни политически партии. Въпрос прочете както активистка на „Атака", която разбирам, че участва в проруски групи, страници и профили във Facebook, така и вицепрезидентът на БСП Лондон". По думите й "80% от присъстващите в посолството не се припознават с грозните подвиквания на още няколко младежи".

"Всеки, който е бил в залата има право на свободна интерпретация на събитията, всички останали – проверете „кой – кой е" и тогава правете изводи", споделя още Арнаудова. И завършва статуса си : "Признавам – беше добре устроена игра на нерви, която обаче не постигна своите цели. Планът на самодискредитация се провали. Приятна игра. Чакам ви в Израел!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай