Нинова: Група в БСП иска сътрудничество с ГЕРБ

Нинова: Група в БСП иска сътрудничество с ГЕРБ | StandartNews.com

На пленума имаше две различни мнения по темата за сътрудничество с ГЕРБ. Групата в БСП, която иска колаборация с ГЕРБ го заявява много отдавна. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова за обсъжданите теми в провелия се вчера Пленум на партията пред БНР.

„Това мина през предложение Деница Златева да е министър в кабинета на Борисов. След това да съм председател на парламента с мнозинство на ГЕРБ. Това се отхвърли, но групата продължава да настоява за сътрудничество с ГЕРБ", обясни тя. „Другата група стоим на позиция, че това би било вредно не само за БСП и за тези 1 млн. души, които са ни припознали като алтернатива на ГЕРБ, но и за държавата. Това е сговора на политическото статукво за собствена изгода, а не за работа за хората", заяви лидерът на БСП. „Вчера се чуха упреци защо не се договаряме да имаме свои квоти в различни държавни и общински предприятия, и агенции", коментира Корнелия Нинова.

„Чуха се упреци, че не съм най-умната. Нямам претенции, че съм най-умната, но това не е въпрос на ум, а на слух. Дали чуваш какво ти говори народа, за кого е тайна, че всички хора смятат, че политиците сме едни и същи", посочи тя. „Искаме да извадим БСП от това общо блато на маскарлъка и да покажем, че не сме и че сме различни", заяви Корнелия Нинова. „НС е част от елита на БСП. Убедено твърдя, защото всеки ден съм сред партийците и структурите на БСП, че партията не иска колаборация с ГЕРБ", уточни тя. „На пленума получих упрек за изречение, произнесено от мен, а то е че политическата класа на Прехода не иска да се бори с корупцията, защото тя е корупцията и няма как да тръгне срещу себе си. Получих следния отговор- това не е вярно корупцията е явление само в десните партии и няма лява корупция. Другата позиция, която застъпваме в НС, е че корупцията е във всички партии", каза още Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай