Нинова към ГЕРБ: БСП няма да прикрива властта

Нинова към ГЕРБ: БСП няма да прикрива властта | StandartNews.com

БСП няма да прикрива властта като смокинов лист на кабинета и управляващата коалиция, отсече в декларация от парламентарната трибуна соцлидерът Корнелия Нинова. Така тя разчете поканата на ГЕРБ към Деница Златева за вицепремиер по европредседателството, както и преди това офертата самата соцлидерка да оглави Народното събрание.

"Ние тук представляваме един милион избиратели. Не говорим от лично качество, от тяхно име сме изпратени. Когато внушавахте, че БСП е деструктивна, питахте ли избирателите си дали са съгласни? Защо постоянно внушавате деструктивност от страна на БСП, след като вашите избиратели не го желаят?", намекна Нинова за проучването преди изборите, според което избирателите на ГЕРБ не желаят социалистите за коалиционен партньор.

Как така до 25 март се изправяте и казвате пред хората, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март й предлагате най-високия пост в парламентарната република?", обърна се към ГЕРБ Нинова. И заяви, че нейното обяснение е именно желанието им да превърнат соцпартията в "смокинов лист" на управлението. Нинова заклейми безпринципността на широките коалиции у нас и в Европа, като посочи, че именно те са довели до това на сцената да излязат популисти и крайни националисти.

"Да, това е практика, но не е добра, това е практиката на статуквото", отбеляза соцлидерката, цитирана от Канал 3. "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, след изборите всички заедно срещу народа. Не може само власт и келепир. Ще сложим край на това - когато общеваме нещо на хората, ще останем опозиция и няма да отстъпим", отсече соцводачката. Тя призна още, че с нетърпение чака първото голямо изпитание за управляващата коалиция, която, според коалиционното си споразумение, ще трябва да взема решенията с консенсус. Нинова поясни, че първият тест дали могат да мелят брашното заедно ще бъде увеличението на пенсиите и въвеждането на мажоритарния вот - теми, по които коалиционните партньори са на противоположни позиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай