Нинова с ултиматум към Борисов за "Бузлуджа"

Аман от номера, ще изкарам социалистите пред Министерски съвет, закани се лидерът на БСП

Нинова с ултиматум към Борисов за "Бузлуджа" | StandartNews.com

Бойко Борисов да изпълни това, което ни е предложил за "Бузлуджа", иначе ще изкарам социалистите пред Министерски съвет, закани се лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се срещна днес с министър Николай Нанков, с който трябваше да обсъдях прехвърлянето на паметника за стопанисване от партията.

Шокирана съм от това, което разбирам тук и аман от номерата на Бойко Борисов. Първо - ела те си вземете „Бузлуджа" безвъзмездно, сега тук ни се обяснява как тази работа не може да стане, заяви Нинова, цитирана от "Фокус".

Ето, ние желаем да го вземем, за да го възстановим, реставрираме и поддържаме. Сега обаче явно има някакво отстъпление от предложението отпреди години, защото се говори за някакъв търг. Явили са се много кандидати, политически партии, неправителствени организации. Изведнъж общината в Казанлък и областната управа се е сетила, че и те си го искат, след като години наред са го оставили на произвол. Това ми говори едно – съсредоточава се енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП. Което супер лицемерно, продължи в този тон Нинова. 

Тя разкри, че от МРРБ са предложили няколко варианта за социалистите - отдаване под наем или продажба след търг. "За мен това е начин да не се случи това, което желаем – да получим един архитектурен паметник. Очевидно засега работата се затяга. Нашето желание остава да отговорим на писмото, което сме получили от Министерски съвет през 2011 г., да получим паметника като собственици. Бойко Борисов да си изпълни това, което ни е предложил", завърши лидерът на БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай