Нинова: Ще победя Борисов

Ген. Шивиков отпаднал от листите заради делото срещу него

Нинова: Ще победя Борисов | StandartNews.com

Ще победя Бойко Борисов, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при регистрирането на листата за 25 МИР в София. "Отиваме на състезание, което очаквам с нетърпение. Регистрирахме една много стойностна листа от хора и с опит в парламента, но и нови лица, млади хора, професионално подготвени. Имаме юристи, еколози, специалисти по вътрешна сигурност и международници в листата", каза тя.

Ген. Димитър Шивиков е отпаднал от листата за Пловдив-област заради делото, което му бе повдигнато. Други промени няма да се правят.

Лидерът на БСП обяви също, че Огнян Герджиков трябва да приеме не емоционално, а национално призива за ревизия дълга от 16 млрд. "Мисля, че е важно да се знае истината. Това, че ние го искаме не означава, че и хората в България нямат нужда от тази информация. Г-н Горанов и г-н Борисов е взаимно се изключват един друг. Г-н Борисов каза, че тези пари се намират в резерва. Г-н Горанов днес казва, че тези пари са изхарчени за покриване на дефицит, за връщане на стар заем и т.н., т.е. тук има разминаване. Г-н Борисов се опитва типично за него да си измие ръцете със сегашния финансов министър, но аз му припомням, че решението за дълга беше взето от Министерски съвет, оглавяван от Борисов и подкрепено от депутатите на ГЕРБ в парламента. Значи те са отговорни за това", каза още Нинова.

В отчетите не пише, кои са посредниците в дълга, при какви комисионни са посредничели, при какви лихви ще го връщаме, на всеки българин по колко се пада да върне от личния си джоб. Мисля, че тази истина е наложителна. Моля г-н Герджиков да не го приема като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата", продължи Корнелия Нинова и обяви, че външна фирма трябва да извърши проверката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай