ОТ КСНС: Службите докладвали, че няма пряка заплаха от Сирия

ОТ КСНС: Службите докладвали, че няма пряка заплаха от Сирия | StandartNews.com

Няма преки заплахи за националната сигурност, в това число от ситуацията в Сирия. Това докладвали службите на заседанието на КСНС, което продължава четвърти час. Разкри го пред медиите в Президентството лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки, който напусна заседанието по-рано, около 16.30, заради самолетен полет.

"Според данните, които имаме, не очакваме, че България може да бъде пряко застрашена от случващото се в Сирия", заяви лидерът на Воля. "Към днешна дата в България е максимално спокойна ситуацията и не е застрашена от някакви терористични акции, свързани с конфликтите на други места по света", допълни още той.

По думите му, поне докато той е присъствал на КСНС, на него царял консенсус и малки разминавания по втората тема - за модернизацията на армията. "Мисля, че има консенсус относно това дали трябва да бъде модернизирана. Има някакви разногласия относно темповете и сроковете, но като цяло мисля, че се върви в тази посока.", заяви лидерът на Воля.

"За следващите три години беше показано какъв е планът и с колко не се изпълнява", разкри той и според него разминаването било само в някакви 100 млн. лв. Това не било голям проблем, по думите му.

Марешки подкрепя мерките, обсъдени на заседанието на КСНС, което вече продължава четвърти час.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай