Парламентът подхваща "модерното робство" и урана

Парламентът подхваща "модерното робство" и урана | StandartNews.com

Две парламентарни временни комисии решиха да създадат депутатите по предложение на БСП. Едната трябва да анализира случаите на неизплатени заплати в страната, а другата случаите със замърсяване на водата, като поводът е наличието на уран в питейната вода в Хасково.

Освен случаите на неизплатени заплати, първата комисия ще се занимава и с некоректните работодатели, които осигуряват работниците под задължителния осигурителен праг, принуждават ги да полагат извънреден труд или нямат договори, според Драгомир Стойнев от БСП. Тази комисия ще бъде председателствана от Диана Йорданова от ГЕРБ, след като предложението мястото да заеме Стойнев не беше прието.

"Временната комисия за установяване на потенциално опасните и конкретни случаи на радиоактивно замърсяване на питейни води на територията на страната, причините за тяхното възникване и последиците за здравето на гражданите" бе оглавена.от Георги Колев от "Обединените патриоти". Тя ще се състои от 10 депутати и трябва да предложи "законодателни промени, действия и мерки за преодоляване на съществуващите рискове и заплахи за околната среда, живота и здравето на гражданите".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай