Петя Аврамова очерта три приоритета - ефективност, качество и контрол

Снимка: БНТ/БТА

Петя Аврамова очерта три приоритета - ефективност, качество и контрол | StandartNews.com

Ще държа на приемствеността и ще продължа всички добри политики на предходните министри - Нанков и Павлова, коментира пред журналисти новият министър на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Имам три приоритета в работата си - ефективност, качество и контрол, посочи тя.

Изключително удовлетворен и щастлив съм от това, че оставяме подредена къща на добър стопанин - г-жа Аврамова, посочи досегашният регионален министър Николай Нанков. Той изрази убеденост, че неговият наследник на поста и екипът на МРРБ ще продължат със същите темпове приоритетите на ГЕРБ в управленската програма.

След като парламентът гласува промените в кабинета "Борисов 3" новият регионален министър Петя Аврамова и досегашният Николай Нанков застанаха пред медиите преди официалното "предаване на щафетата" в Министерството.

Петя Аврамова благодари на премиера за доверието, на председателя на ПГ и депутатите от ГЕРБ и на всички, които са подкрепили номинацията й. Аз съм отговорен човек, който ще се опира на опита и знанията на всички в сферата, заяви тя и декларира, че ще работи съвместно с общините и с бранша "за облагородяване на държавата, за добра градска среда и за добри пътища".

Във връзка с катастрофата край Своге, Аврамова коментира, че приема оставките на досегашните министри Нанков, Московски и Радев като морален акт на съпричастност към това, което се случи. Всеки, когато поема даден пост или подава оставка, носи политическата отговорност, посочи тя.

На въпрос дали би приел да стане заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Николай Нанков не даде ясен отговор, но и не отрече тази възможност. Той добави, че от утре тримата досегашни министри се връщат като депутати в парламента.

Новият министър Петя Аврамова коментира, че ще разчита на опита и знанията на Николай Нанков. За мен е ценна неговата подкрепа и в законодателната власт, би била ценна и подкрепата, ако той е в екипа на МРРБ, посочи тя.

Николай Нанков коментира, че понякога в политиката не винаги личният избор е водещ. Моето предпочитание е наистина на заден план, в тези моменти трябва да сме отговорни, рационални и разумни, каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай