Правим "Произведено в България" в Катар

Правим "Произведено в България" в Катар | StandartNews.com

Борисов и Танева посрещат 10-членна делегация от Доха днес

Правителството е дало зелена светлина за провеждане в Катар на първото по рода си изложение "Произведено в България". Това съобщиха за "Стандарт" високопоставени източници от Министерски съвет. Рекламният форум се планира за идната година и целта му ще бъде "да покаже разнообразието и качеството на родната продукция", уточниха запознати. Вече е в ход подборът на секторите, които ще промотираме в Доха, както и внимателната оценка на интересите на катарските компании и потребители. Този уикенд в България пристига 10-членна правителствена делегация от Катар начело с министъра на околната среда и земеделието в Катар шейх Ахмед бин Амер Хюмайди.

Представителят на катарското правителство ще има срещи последователно със земеделския министър Десислава Танева и премиера Бойко Борисов. Катарската преса отбелязва, че точно визитата на Борисов през месец май в Катар е дала тласък на двустранните отношения между София и Доха. В делегацията от Катар са президентите на ключови компании, сред които Н.Пр. шейх Найф Бин Ейд Ал Тани на "Уидам Фууд".

Според неофициална информация, предстои визита на културния ни министър Вежди Рашидов в Доха. В сферата на изкуството двете държави подготвят Дни на българската култура в Катар, по време на които ще бъдат представени автентичните ни фолклорни традиции, както и артефакти от културно-историческото ни наследство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай