Премиерът Борисов отчита европредседателството ни пред парламента

Премиерът Борисов отчита европредседателството ни пред парламента | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз. Докладът му ще започне точно в 9:00 часа, а Канал 3 ще го излъчи на живо.

В рамките на 10 минути премиерът Бойко Борисов ще отчете постигнатото по време на българското европредседателство. Изказвания за същия период от време ще може да прави и всяка парламентарна група. Депутатите ще имат право да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да взимат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент. Техните изказвания обаче ще са ограничени в рамките на 5 минути. Това са процедурните правила, които народните представители приеха в сряда. По традиция, това не става без задължителната размяна на остри реплики между управляващите и опозицията. От БСП видяха в правилата опит за цензура. Причината е, че депутатите могат да задават въпроси, но не и да взимат отношение по получените отговори. Вносителят на правилата Данаил Кирилов отрече обвиненията и обясни, че е следвал утвърдена вече парламентарна практика.

Миналата седмица премиерът Бойко Борисов представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. А България получи редица похвали за начина, по който се е справила. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер писа на страната ни „Отличен" и благодари на българския премиер Бойко Борисов и на екипа му за добре свършената работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай