Премиерът поздрави Свищов за 140-годишнината от Освобождението

Премиерът поздрави Свищов за 140-годишнината от Освобождението | StandartNews.com

Вярвам, че община Свищов ще продължава да бъде място за успешен и спокоен живот. Заедно ще работим за просперитета на този красив и модерен град. Това се казва в поздравителния адрес, изпратен от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, по повод 140-годишнината от Освобождението на Свищов.

''Приемете моя дълбок поклон пред паметта на загиналите герои. Нека да бъдем признателни за патриотичните дела и горди от безкористните битки на нашите знайни и незнайни предци. Легендарната епопея на Освобождението на България започва от брега на река Дунав край Свищов, но Свищов е не само първият български освободен град. Той е и люлка на светското образование, на първата държавна търговска гимназия, на първото самостоятелно гражданско управление. Това е градът, родил достойни и талантливи хора - Драган Цанков, Цветан Радославов, Алеко Константинов и десетки още революционери, просветители, общественици. Мястото на Свищов винаги ще бъде в сърцето на българите. Пожелавам на Вас и на съгражданите Ви не само да помните славното минало на града, но и да гледате към бъдещето'', пише в поздравителния адрес.

По повод годишнината са получени поздравителни адреси и от посланиците на Република Молдова и на Казахстан, от Даниел Панов - председател на НСОРБ и кмет на Община Велико Търново, от Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, от кметове на общини и кметства в България, други институции и граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай