Проф. Борисов и Янакиева начело на АБВ в парламента

Проф. Борисов и Янакиева начело на АБВ в парламента | StandartNews.com

Двама председатели ще има парламентарната група на АБВ. Единият ще е проф. Борислав Борисов. Както "Стандарт" съобщи, другият съпредседател ще бъде Росица Янакиева.

Зам.-шефове на групата ще са генерал Михо Михов и Кирил Цочев. Вчера "Азбукарите" бяха на семинар в град Трън, където обсъдиха бъдещите си политики във всички сектори.

Парламентарната група на АБВ ще подготви цялостна стратегия за развитието на земеделския сектор в България, научи "Стандарт". " Основен акцент те ще поставят върху земеделието и животновъдството. От АБВ подчертаха, че не става въпрос за допълнителни плащания, които да товарят бюджета. Със стратегията ще се търси изход от кризата и развитие на българското село, което бе пренебрегнато в последните години. Според депутатите на АБВ не се отделя и достатъчно внимание на зърнопроизводството. Ще се търси и възраждане на овощарството и зеленчукопроизводството. Левите готвят и законодателни инициативи, с които да спазят едно от основните си предизборни обещания - да се предложат стимули за производство не само на суровини, а на конкретни продукти от тях, което да повиши себестойността на труда на българските производители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай