Протест, оглавен от БСП, скандира "оставка" пред Министерски съвет

Протест, оглавен от БСП, скандира "оставка" пред Министерски съвет | StandartNews.com

БСП поведе протеста пред Министерски съвет срещу сделката за ЧЕЗ. Недоволни граждани скандираха „Оставка" и „Мафия".

На протеста присъства и лидерът на БСП Корнелия Нинова, както и депутати от партията.

"Вече никой не си прави илюзията, че вие не седите зад Гинка от Пазарджик, г-н Борисов, каза Корнелия Нинова пред протестиращите. - Поздравявам ви за смелостта да застанете срещу властта с лицата си. Г-н Борисов, народът излезе по улицата и всеки ден си казва думата, а тя е - оставка. Тук сме, защото сме обединени. Идвам от Народното събрание, където току що депутатите отхвърлиха предложението на БСП за референдум за Истанбулската конвенция. Всички тези, които се клеха, че ще служат на народа, днес те заявиха, че българският народ е недостоен да се пита. Бяхме наречени тъмна сила. Ние сме свободни хора, които искаме да защитим нравствените устои, подчерта Нинова. Не разделяме. Обединен е над 70% от българския народ срещу правителството ви, г-н Борисов. Днес от трибуната на българското Народно събрание бяхме наречени дестабилизатори. Ние не сме гадове. Ние сме част от българския народ", каза още Нинова.

"Г-н Борисов, искаме вашата оставка – вместо обещаната стабилност, една година внасяте само дестабилизация в държавата, допълни Нинова. - Скъпи българи, промяната е възможна, важно е ние, вие, заедно да я поискаме. Затова се обръщаме днес към всички вас. Вярвайте, не губете надежда. Знаем, че целият преход ви е обезверил. Знаем, че има разочарование от политическата класа. Молим ви, не му се поддавайте. Вярвайте най-вече в собствените си сили, а ние ще дадем на тези сили оня тласък в българския парламент, по българските площади, от който те имат нужда, за да завършат с една победа на народа и неговата воля – за свободна, демократична, развита България", каза лидерът на БСП.

Стигна се и до екшън. Протестиращи срещу продажбата на ЧЕЗ искаха да разкъсат полицейския кордон и да нахлуят при премиера Бойко Борисов, от който искат обяснение да сделката. Полицията успя да ги спре на метри от входа, при което пострада униформена, ударена в гърба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай