Реформаторите избират председател ноември

Реформаторите избират председател ноември | StandartNews.com

София. Реформаторите продължават заедно напред, а председател ще си изберат след изборите. Това стана ясно при откриване на предизборната им кампания в София днес.

Изборът на председател на Реформаторския блок беше на крачка да скара седемте партии в него окончателно. Затова днес безспорният фаворит за този пост - лидерът на ДБС Радан Кънев, оттегли и кандидатурата си. "Нашите лични амбиции не са важни, нищо не е по-важно от победата на РБ на 5 октомври", заяви от трибуната той. "В името на тази цел бях готов да се кандидатирам за председател на Блока, пак в името на тази цел ще оттегля кандидатурата си", допълни Кънев.

Изборът на председател на Блока да стане преди изборите настояваха от ДСБ. Според тях така щеше да се гарантира целостта на коалицията след това и да се мотивират повече хора да гласуват. Зад тази позиция застанаха от БЗНС и хората на Корман Исмаилов. От ДБГ и СДС обаче категорично се обявиха против подобна стъпка. Ден преди откриването на кампанията двете партии заявиха, че няма да участват в тази инициатива, защото това ще демотивира част от електората им да гласува. В крайна сметка от ДСБ се съгласиха изборът на председател да се отложи за 10 ноември.

"Благодаря на всички, с които преодоляхме дребните различия и амбиции и отиваме заедно на изборите на 5 октомври", заяви днес другият претендент за председател на реформаторите - лидерът на СДС Божидар Лукарски. Меглена Кунева пък пожела на изборите да им върви по вода. Лидерите нa реформаторите декларираха и желание за единство, победа на изборите и създаването на една нова Българиоя без мафия в нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай