Росен Желязков ще изпълнява приоритетите в управленската програма на правителството

Снимка: БНТ/БТА

Росен Желязков ще изпълнява приоритетите в управленската програма на правителството | StandartNews.com

Министерският съвет е колективен орган, който се води от категоричната си програма за управление 2017 - 2020 г., където са записани всички приоритети не само на правителството, но и на отделните министри. Това заяви в пленарна зала Росен Желязков преди избора му от Народното събрание за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Той заяви, че поема ясен и категоричен ангажимент като част от състава на Министерския съвет да изпълнява всички задачи, цели и приоритети в управленската програма.

Ангажиментът, който мога да поема, е да опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите структурни и формални гаранции за законосъобразност и ефективност, заяви Желязков. Това ще бъде тема, която ще обсъждам много тясно с парламента и парламентарните групи, допълни той.

Вярвам, че работата ни на експертно ниво и в комисията по транспорт в парламента ще бъде както досега на високо ниво, благодарение и на председателя Халил Летифов (ДПС), и на конструктивната критика, каза още Желязков.

Секторът е тежък, за ръководител се изискват и доста лични качества, Росен Желязков притежава всички необходими качества да се справи с предизвикателствата в сектора заяви пред журналисти в кулоарите на парламента досегашният транспортен министър Ивайло Московски.

Транспортният сектор се намира в устойчиво състояние, смята Московски. По думите му има теми, които изискват персонална намеса, като например забавянето на проекти по Оперативна програма "Транспорт". Една част от проектите по програмата по обективни причини, заради начина и възможностите за обжалване, закъсняха с няколко месеца, каза Московски и допълни, че там е необходимо персонално да се влезе в детайли и да се компенсира забавянето.

Друга важна тема според Московски е оздравяването и модернизацията на железниците. Той пожела успех на Желязков в тази задача. По думите на Московски концесиите са успешният модел за много голяма част от транспортната инфраструктура.

По отношение безопасността по пътищата Московски заяви, че сериозно предизвикателство пред новия транспортен министър ще е координацията и съвместната работа с останалите министерства и агенции. Трябва да се намират най-правилните решения и практически насочени мерки, които да подобряват безопасността на пътя, отбеляза Московски.

Попитан дали ще се върне като депутат в парламента Ивайло Московски заяви, че ще помисли и ще реши.

Използвам възможността да благодаря на Ивайло, с който сме работили дълги години в различни качества, но винаги конструктивно, особено в сферата на електронното управление, информационните технологии и съобщенията, каза Росен Желязков. Той отбеляза, че е наясно с процесите, които са на дневен ред. Първото нещо е да се видим с екипа, да се създадат условия за нормална приемственост, да се внесе необходимото успокоение в работата и непрекъсваемостта на процесите и да се приоритизират следващите стъпки, каза още новоизбраният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай