Спокойствие на границата

100 жандармеристи стояха напразно край ГКПП Капитан Андреево

Спокойствие на границата | StandartNews.com

Спокоен ден бе отчетен на ГКПП Капитан Андреево. Блокада нямаше, а движението бе нормално. 

Около сто души протестират на граничния пункт "Капитан Андреево". Блокада на пункта няма, движението е нормално.
Движението на граничния пункт с Турция през целия ден се извършваше спокойно. Направи впечатление, че автобусите, идващи от южната ни съседка, са значително по-малко, предимно от редовните линии между България и Турция. Протестиращите смятат, че техните действия и вчерашната петчасова блокада на пътя са дали резултати:

На граничния пункт Малко Търново тези, които вчера блокираха влизащите от Турция автобуси, днес само ги брояха. Причина стана е заповедта на кмета на Малко Търново Илиян Янчев, с която той забрани протестите там. Малко след 14,00 часа на пункта вече нямаше протестиращи и полиция.
Вчера блокади, днес пикник. Така беше определено днешното събиране. Въпреки, че не одобриха забраната на кмета Янчев, бившите протестиращи не я оспориха и всичките 50-тина я спазваха. А броенето на влезлите в България превозни средства, показа един автобус и няколко автомобила. А емоциите през деня бяха такива:
Тук сме, за да пазим и защитим родината си.
Българският трикольор и народната музика огласяха Гранично-контролно пропусквателния пункт Малко Търново през деня. Сега, той остана пуст, питайки се, дали в изборния ден отново ще бъде огласян от патриотични песни.

През целия ден движението през граничен пункт Лесово се осъществява нормално. Днес на пункта протестиращи нямаше, въпреки че съдът отмени заповедта на кмета на Елхово, с която той забрани протестните действия в района на пункта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай