Стойнев приет радушно от старозагорските социалисти

Стойнев приет радушно от старозагорските социалисти | StandartNews.com

Стара Загора. Драгомир Стойнев беше приет изключително радушно като водач на листата на коалиция „БСП – Лява България" в Старозагорски избирателен район на заседанието на областния партиен съвет, без обструкции от нито една от общините в областта. Това обяви областният лидер на партията Васил Самарски, който го представи пред старозагорските медии в четвъртък.

Освен Стойнев за водачи били номинирани още лидерът на БСП Михаил Миков и Корнелия Нинова, но предпочитанията определено били за бившия министър на икономиката и енергетиката заради спецификата на региона, който мнозина не без основание наричат енергийното сърце на родината.

„Преди 1 година Мини „Марица-изток" беше пред колапс, миньорите нямаха работа, ние натоварихме максимално мощностите, свалихме таксата за пренос и отпушихме пазара за износ на ток, разделихме ЕСО и НЕК", посочи част от стабилизационните мерки в енергетиката Стойнев. Всички те, както и постигнатия икономически растеж от много време насам пред последната година му давали самочувствие да приеме номинациите за водач на листа точно от старозагорци.

„АЕЦ „Белене" и "Уестингхаус" не са руски и американски проекти, а български, и за реализацията им трябва съгласие на всички политически сили", подчерта още Стойнев. Според него нямало изненада в сключеното споразумение с американската компания за изграждане на 7 блок в АЕЦ „Козлодуй", за което той беше упрекнат дори от своите. Този проект заедно с АЕЦ „Белене" и „Южен поток" били включени в енергийната стратегия на правителството на Пламен Орешарски. Тя не е била приета заради дефицита на време и загубената парламентарна подкрепа.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай