Световната банка – готова да финансира транспортни проекти за Западните Балкани

Световната банка – готова да финансира транспортни проекти за Западните Балкани | StandartNews.com

„Готови сме да финансираме проект за търговия и транспорт в региона на Западните Балкани в размер до 200 млн. долара", заяви генералният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

„Благодаря на премиера Бойко Борисов за това, че ни Събра и поведе напред нашия регион към по-голяма интеграция", добави тя.

Кристалина Георгиева отбеляза, че има огромен потенциал в интегрирането на Западните Балкани и с поемането на председателството на ЕС България има възможност да допринесе и да усвои този потенциал.

„Днешната среща има съвсем ясна и конкретна задача – да погледнем по-сериозно на транспортните връзки и на потенциала на IT сектора в региона. По отношение на транспортните връзки това, което искаме да видим, е движението на стоки и хора в нашия регион, да има по-качествена инфраструктура и с въвеждането на интелигентни технологии да превърнем физическите опашки във виртуални. Да създадем възможности за едно гише на всяка граница и процедури, които позволяват търговията да върви по-бързо и така да стане по-голяма", каза още Георгиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай